Begeleiding van leidinggevenden

Ben je als jonge leidinggevende vol motivatie en enthousiasme aan de slag gegaan maar leiden al je inspanningen tot te weinig of te trage verandering in je team? Heb je het gevoel alles zelf te moeten doen of voel je vooral veel weerstand bij alles wat je voorstelt en initieert? Raak je ondanks al je investeringen in je team mentaal of fysiek uitgeput?

Ik help je om te analyseren wat jouw leiderschapsstijl is en we bekijken wat die opbrengt, maar ook wat die van jou vergt? Via zelfanalyse en zelfinzicht help ik je in je kracht te gaan staan en zo een win-win te creëren.

Aan de hand van cases die jij aanbrengt, bespreken we je aanpak en help ik je anders naar jouw positie en de relatie met je medewerkers te kijken. Waar nodig verhelder ik met bruikbare leiderschapsmodellen en -methodieken.

loopbaanCOACHING

Ben je op zoek naar een nieuwe wending in je professionele loopbaan? Via loopbaancoaching kan je op een goedkope manier reflecteren over waar je naartoe wil, hoe je daar geraakt en hoe je mogelijke drempels kan wegwerken. Op het einde van de rit heb je een zelfgemaakt persoonlijk ontwikkelingsplan waarmee je aan de slag kan.

De loopbaancoaching verloopt via de VDAB-loopbaancheques en in samenwerking met onderstaande loopbaancentra.

 
Loopbaancheque_label.jpg

Ben je particulier, klik dan hier.

Werk je in de culturele sector, klik dan hier .

 

Individuele coaching

In individuele coaching help ik je via gerichte vragen en begeleiding om zelf tot inzichten en oplossingen te komen. De vragen waar jij mee zit, kunnen en mogen van heel uiteenlopende aard zijn. Uiteraard ben je ook zonder vraag welkom: enkel een gevoel, een vaag vermoeden, een weerkerend patroon waar je meer duidelijkheid over wil... 

Vaak terugkerende thema’s zijn: loopbaan, vrije tijd, gezondheid, burn out, zelfbeleving en relaties.

Tijdens een intakegesprek bespreken we je vraag of wens, en bekijken we samen hoe het coachingstraject zou kunnen verlopen. Je krijgt ook meer zicht op mijn aanpak als coach.

Een coachingstraject verloopt niet volgens een vast patroon, maar is aangepast aan jouw vraag, situatie en groeimogelijkheden.   

 
Je bent een heel aangenaam, rustig en inzichtelijk persoon én coach die zeer snel weet in te pikken op wat er gaande is.
— Maria H.
 

WANDELCOACHING

Soms kan het deugd doen om de begane paden te verlaten en een nieuwe omgeving op te zoeken. Dat is wat ik met wandelcoaching probeer te doen. Ik neem je meer voor een coachingssessie in de natuur. We gaan in de natuur aan de slag met je coachingsvraag. We wandelen, we praten, we wandelen zwijgend, we gebruiken de natuur om tot bepaalde inzichten te komen en laten ons inspireren door alles wat op ons pad komt. Kortom, de natuur als één grote metafoor van jouw coachingsvraag. 

Ik bied wandelcoachings  in het open aanbod aan. Dat wil zeggen dat we met een aantal mensen gaan wandelen, maar zonder dat je je coachingsvraag met iedereen moet delen. Mocht je liever alleen op wandelcoaching, kan dat ook.  

Lees er hier meer over.  

 
Het traject heeft me doen stilstaan bij mezelf en mijn job. Veel ruimte voor eigen inbreng. Matthias hangt bijvoorbeeld niet vast aan oefeningen. Dat maakt het traject persoonlijker en bruikbaar in de praktijk.
— Anoniem
 
 
 

Wil je weten hoe ik te werk ga? Ben je nieuwsgierig of ik jou iets te bieden heb? Spreekt een verkennend gesprek je wel aan? Contacteer me gerust voor een gratis intakegesprek.