Je bent op zoek naar verandering in je privé- of professionele leven?

Een coach helpt jou persoonlijk of je team met gerichte vragen om zelf op zoek te gaan: waar zit de drempel? Waar bots ik tegenaan? Welke obstakels lijken onoverkomelijk en welke blijken minder moeilijk dan gedacht?

Een integrale coach gebruikt allerlei methodieken en oefeningen om tot inzichten te komen. Die zullen je helpen om zelf aan de slag te gaan. Al zorgen inzichten vaak zelf al voor de nodige verandering en groei.

Individuele coaching

In individuele coaching help ik je via gerichte vragen en begeleiding om zelf tot inzichten en oplossingen te komen. De vragen waar jij mee zit, kunnen en mogen van heel uiteenlopende aard zijn. Uiteraard ben je ook zonder vraag welkom: enkel een gevoel, een vaag vermoeden, een weerkerend patroon waar je meer duidelijkheid over wil... 

Vaak terugkerende thema’s zijn: loopbaan, vrije tijd, gezondheid, burn out, zelfbeleving en relaties.

Tijdens een intakegesprek bespreken we je vraag of wens, en bekijken we samen hoe het coachingstraject zou kunnen verlopen. Je krijgt ook meer zicht op mijn aanpak als coach.

Een coachingstraject verloopt niet volgens een vast patroon, maar is aangepast aan jouw vraag, situatie en groeimogelijkheden.   

 
Je bent een heel aangenaam, rustig en inzichtelijk persoon én coach die zeer snel weet in te pikken op wat er gaande is.
— Maria H.

Begeleiding van jonge leidinggevenden

Ben je als jonge leidinggevende vol motivatie en enthousiasme aan de slag gegaan maar leiden al je inspanningen tot te weinig of te trage verandering in je team? Heb je het gevoel alles zelf te moeten doen of voel je vooral veel weerstand bij alles wat je voorstelt en initieert? Raak je ondanks al je investeringen in je team mentaal of fysiek uitgeput?

Ik help je om te analyseren wat jouw leiderschapsstijl is en we bekijken wat die opbrengt, maar ook wat die van jou vergt? Via zelfanalyse en zelfinzicht help ik je in je kracht te gaan staan en zo een win-win te creëren.

Aan de hand van cases die jij aanbrengt, bespreken we je aanpak en help ik je anders naar jouw positie en de relatie met je medewerkers te kijken. Waar nodig verhelder ik met bruikbare leiderschapsmodellen  en -methodieken.

Het traject heeft me doen stilstaan bij mezelf en mijn job. Veel ruimte voor eigen inbreng. Matthias hangt bijvoorbeeld niet vast aan oefeningen. Dat maakt het traject persoonlijker en bruikbaar in de praktijk.
— Anoniem

Wil je weten hoe ik te werk ga? Ben je nieuwsgierig of ik jou iets te bieden heb? Spreekt een verkennend gesprek je wel aan? Contacteer me gerust voor een gratis intakegesprek.