Bekijk de voorjaarsreeks

INTERVISIE VOOR STARTENDE LEIDINGGEVENDEN

klik hier voor meer info!  

TRAININGEN OP MAAT VAN JE ORGANISATIE

Vuurstof biedt trainingen op maat voor je organisatie op vlak van communicatie, samenwerking, leiderschapsstijl, omgaan met weerstand en verandering, mentorship,…

We bekijken samen jouw specifiek vraag en de onderliggende noden voor het bedrijf en de medewerkers. Op basis van dit gesprek werk ik een voorstel uit. Wanneer dit voldoet aan de verwachtingen wordt de training op maat uitgewerkt.

Vuurstoftrainingen staan voor een kwalitatieve leermethode met een langetermijn impact.

Professioneel, goed onderbouwd, toegankelijk.
Opdrachten waren relevant, werden goed geduid, inbreng publiek werd au sérieux genomen.
Prima evenwicht oefeningen theorie, prikkelend.
Trainen verloopt schijnbaar moeiteloos.
— anoniem

BEGELEIDING VAN zoekende LEIDINGGEVENDEN

Jonge medewerkers of nieuwkomers die als leidinggevende aan de slag gaan, compenseren hun beperkte ervaring ruimschoots met hun hoge motivatie en enthousiasme. Tot ze op het punt van aanhoudende weerstand komen. Iets ervaren leidinggevenden kunnen dan wel hun ervaring inzetten, ook zij zijn op zoek naar een aanpak die werkt.

Samen analyseren we de gehanteerde leiderschapsstijl en wat dit opbrengt, maar ook wat dit van hen vergt. Ik help zoekende leidinggevenden via zelfanalyse en zelfinzicht in hun kracht te gaan staan en zo een win-win voor zichzelf, hun medewerkers en de organisatie creëren.

Deze begeleiding kan zowel op individuele basis als in groep worden gegeven.

Vraag hier je intakegesprek aan.

 
De heldere, veilige manier van coachen bij Vuurstof zorgt ervoor dat je stevig kan reflecteren en werkelijk de ruimte vindt om te groeien.
— Veerle C.
 

TEAMCOACHING

Organisaties draaien vaak op geëngageerde medewerkers. Zij zetten zich met veel enthousiasme in voor de organisatie en voor hun publiek. Daarbij blijft er vaak niet veel tijd, aandacht en geld over om in elkaar en het team te investeren. 

Ik bekijk samen met je team hoe we daarop kunnen inspelen. Vuurstof wil namelijk meer bieden dan een gewone teambuilding: collega's zullen elkaars talenten beter leren kennen en ze leren gebruiken. Door je team hechter te laten samenwerken, kan je verschil maken.

Mogelijke thema's zijn: samenwerking, teamgeest, verantwoordelijkheid, leiderschapsstijl, coachingsstijl,...

Vraag hier meer informatie. 

 
Matthias creëert een veilige plek waar vanuit een zachte confrontatie met de huidige situatie constructief verder gedacht kan worden. Door de vragen die hij stelt worden de deelnemers aangemoedigd vanuit hun kracht mee te denken met de organisatie. Een kracht die ze kunnen meenemen in de dagelijkse werking.
— Ciska
 

Wandelcoaching voor teams

Wil je je team eens op een andere manier laten samenwerken en reflecteren over zichzelf, dan kan wandelcoaching je hierbij helpen. Het helpt om uit de vertrouwde context te stappen en zo bepaalde patronen in het team te doorbreken. 

We trekken samen de natuur in en laten ons inspireren door al wat op ons pad komt om met de coachingsvraag van het team aan de slag te gaan. Een wandelcoaching geeft opnieuw zuurstof aan je team en nieuwe inzichten waarmee het aan de slag kan.

Neem contact op voor een afspraak. 

Faciliteren van gesprekken

Vuurstof faciliteert brainstorm- en stafdagen over je huidige werking of je toekomstvisie, modereert bij het voeren van moeilijke gesprekken,...

We bekijken samen wat je precies wil bereiken met je team, je staf of raad van bestuur. Tijdens de sessie gaat de groep aan de slag met verschillende opdrachten en tools om tot resultaat te komen. 

Vraag hier een intakegesprek aan. 

De dag was enorm inspirerend en bruikbaar. Dit bracht een vernieuwd enthousiasme in de groep om samen verder aan de slag te gaan.

— medewerker Everna

Vuurstof werkt samen met een netwerk van een aantal grote trainingsorganisaties met jarenlange expertise.

tangled-cables-1630465-639x426.jpg

Contacteer me voor een intakegesprek. We bekijken je concrete vraag en ik stel een aanpak op maat voor.