VUURSTOF biedt verschillende oplossingen die jouw organisatie en team kunnen versterken en doen groeien. De trajecten worden op maat gemaakt afgestemd op de concrete noden.  

TEAMCOACHING

Organisaties draaien vaak op geëngageerde medewerkers. Zij zetten zich met veel enthousiasme in voor de organisatie en voor hun publiek. Daarbij blijft er vaak niet veel tijd, aandacht en geld over om in elkaar en het team te investeren. 

Ik bekijk samen met je team hoe we daarop kunnen inspelen. Vuurstof wil namelijk meer bieden dan een gewone teambuilding: collega's zullen elkaars talenten beter leren kennen en ze leren gebruiken. Door je team hechter te laten samenwerken, kan je verschil maken.

Mogelijke thema's zijn: samenwerking, teamgeest, verantwoordelijkheid, leiderschapsstijl, coachingsstijl,...

 
Matthias creëert een veilige plek waar vanuit een zachte confrontatie met de huidige situatie constructief verder gedacht kan worden. Door de vragen die hij stelt worden de deelnemers aangemoedigd vanuit hun kracht mee te denken met de organisatie. Een kracht die ze kunnen meenemen in de dagelijkse werking.
— Ciska
 

BEGELEIDING VAN JONGE LEIDINGGEVENDEN

Jonge medewerkers of nieuwkomers die als leidinggevende aan de slag gaan compenseren hun beperkte ervaring ruimschoots met hun hoge motivatie en enthousiasme. Hun frisse aanpak moet een nieuwe injectie in het team of de organisatie brengen. Maar deze jonge leidinggevenden kunnen ondanks hun inzet en inspanningen ontgoocheld raken en zelfs mentaal of fysiek uitgeput raken.

Deze begeleiding kan zowel op individuele basis als in groep worden gegeven.

Samen analyseren we de gehanteerde leiderschapsstijl en wat dit opbrengt, maar ook wat dit van hen vergt. Ik help jonge leidinggevenden via zelfanalyse en zelfinzicht in hun kracht te gaan staan en zo een win-win voor zichzelf, hun medewerkers en de organisatie creëren.

 
De heldere, veilige manier van coachen bij Vuurstof zorgt ervoor dat je stevig kan reflecteren en werkelijk de ruimte vindt om te groeien.
— Veerle C.
 

TRAININGEN OP MAAT VAN JE ORGANISATIE

Vuurstof biedt trainingen op maat voor je organisatie op vlak van communicatie, samenwerking, leiderschapsstijl, omgaan met weerstand en verandering, mentorship,…

We bekijken samen jouw specifiek vraag en de onderliggende noden voor het bedrijf en de medewerkers. Op basis van dit gesprek werk ik een voorstel uit. Wanneer dit voldoet aan de verwachtingen wordt de training op maat uitgewerkt.

Vuurstoftrainingen staan voor een kwalitatieve leermethode met een langetermijn impact.

Vuurstof maakt deel uit van een netwerk van een aantal organisaties met jarenlange expertise in trainingen en kan indien nodig hierop beroep doen om nog meer te voldoen aan de vraag van jouw organisatie.

 
tangled-cables-1630465-639x426.jpg
 

 

Faciliteren van gesprekken

Vuurstof faciliteert brainstorm- en stafdagen over je huidige werking of je toekomstvisie, modereert bij het voeren van moeilijke gesprekken,...

We bekijken samen wat je precies wil bereiken met je team, je staf of raad van bestuur. Tijdens de sessie gaat de groep aan de slag met verschillende opdrachten en tools om tot resultaat te komen.

 
De dag was enorm inspirerend en bruikbaar. Dit bracht een vernieuwd enthousiasme in de groep om samen verder aan de slag te gaan.

— medewerker Everna
 

Contacteer me voor een intakegesprek. We bekijken je concrete vraag en ik stel een aanpak op maat voor.