Matthias Dusesoi (°1972)

Van opleiding ben ik Germanist, maar was al van kindsaf met theater bezig. Ik ging er al die tijd van uit dat theater mijn passie was en ik heb me daar 15 jaar lang professioneel in gesmeten. Toen dat begon te wringen, moest ik aan mezelf toegeven dat ik er niet gelukkig van werd. Ik heb me toen laten coachen en was zo perplex van wat dat met een mens doet, dat ik besloot om dit ook aan andere mensen te bieden: begeleiding van zelfreflectie opdat de coachee zo zichzelf kan (her)ontdekken. Ik schoolde mezelf om tot coach en trainer en werk sinds 2015 aan een nieuw parcours. Sindsdien begeleid ik individuen, leidinggevenden en teams en geef ik incompanytrainingen over verschillende soft HR-thematieken zoals leidinggevende vaardigheden, groepsdynamica, communicatie, spreken voor publiek,… Hiervoor heb ik me gelieerd aan een aantal gespecialiseerde trainingsorganisaties. Tot voor kort deed ik dit alles deeltijds, maar sinds 1 januari 2019 heb ik de sprong gewaagd en ben ik nu voltijds zelfstandige. Mocht je mij dat 10 jaar geleden voorspeld hebben, ik had je niet geloofd of zelfs uitgelachen. En kijk, het kan!

Het voordeel van dit parcours zijn de uiteenlopende ervaringen die ik kan inzetten zowel in het coachen als in het trainen en begeleiden van groepen. Ik heb leidinggevende expertise, jarenlange ervaring in het begeleiden van groepen, een passie voor mensen en hun verhaal.

Voor mij bezit elke mens een intrinsieke kracht. Die helpt je om je groei en ontwikkeling zelf aan te pakken. Ik vind het boeiend om telkens opnieuw met mensen op zoek te gaan naar een manier hoe ze hun eigen mogelijkheden en potentieel kunnen (her)ontdekken. Zo kunnen ze sterker in het leven te staan.

Mijn volledige cv vind je op LinkedIn

 

 

Opleidingen

Certificaat Silver® Certified Professional @ The House of Change

Train the trainer @ The House Of Change

Certificaat LIFO®-coach @ LIFO

Certificaat Integrale coach @ YourCoach & Centrum Open Mind

Certificaat Traumatherapeut (essentials) @ Centrum Open Mind

Certificaat Humanresourcesmanagement @ Ehsal Management School